Marcel heeft een achtergrond in strategie consulting en operationeel management binnen en buiten de gezondheidszorg.

Van 2000 tot 2010 was Marcel werkzaam bij The Boston Consulting Group (BCG). Zijn focus was advisering op het gebied van M&A, strategie en organisatie veelal voor grote banken en verzekeraars. Daarnaast was Marcel actief binnen de zorgpractice van BCG in Amsterdam. Zo was hij onder andere mede-auteur van het rapport ‘Kiezen voor kwaliteit’ over de noodzaak van concentratie in de ziekenhuiszorg

Van 2010 tot 2014 heeft Marcel gewerkt als manager zorg en bedrijfsvoering van het Hartcentrum van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. In die rol was hij verantwoordelijk voor de verpleegkundige zorg binnen het hartcentrum, als ook voor het operationele en financiële management. Naast zijn taken binnen het Hartcentrum, heeft Marcel een aantal van de grotere strategische trajecten binnen het St. Antonius geleid, waaronder de portfoliostrategie en de zorglateralisatie tussen Nieuwegein en Utrecht. Sinds eind 2014 richt Marcel zich op het laten ontstaan van nieuwe toetreders in de zorg. Zijn recente ervaring hierin betreft onder meer het opzetten van een gespecialiseerde kankerkliniek voor een aantal van de leidende top-klinische ziekenhuizen in Nederland.

Voor zijn tijd bij BCG heeft Marcel gedurende 5 jaar gewerkt voor Rabobank.

Marcel is afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (Econometrie) en heeft daarna onder andere het Harvard Business School executive programma ‘Managing Health Care Delivery’ gevolgd .

Contact gegevens
06-22410768
geurts@healthventurepartners.nl